Kitap Yorumu: Sessizlik - Becca Fitzpatrick

*NOT: Özet istemeden biraz uzun kaçtı. İyi okumalar.*
Becca Fitzpatrick’in yazmış olduğu Hush Hush serisinin üçüncü kitabıdır. İlk iki kitaptan sonra çok daha beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Çünkü son kitaba hazırlık yapıyorlar ve olaylar daha tehlikeli olmaya başlıyor. Kitabın kapağı yine spoiler yuvası. Gerçi bunda biraz daha az var ama benim için pek bir şey fark etmiyor. İkinci kitabı heyecanlı bir yerde bitmişti ve kitapta aksiyonlu başlıyor. Patch’e bir önceki kitabında gıcık olurken bu kitapta Nora’yı ne kadar önemsediğine şahit oluyoruz. Onun için yaptığı fedakarlığın haddi hesabı yok. (SPOILER BAŞLANGICI) Kitabın daha başında onun için kanatlarından vazgeçiyor. Hank Millar yani namı diğer Kara El’e kanatlarını Nora’yı geri alması karşılığında veriyor. 

Ama Nora’yı yazın sonunda bırakacağını söylüyor ve öyle yapıyor. Bu arada Hank onun biyolojik babası. İkinci kitapta öğreniyor bunu aslında ama Nora geri döndüğünde Nisan ayından itibaren ve Patch ile ilgili hiçbir şey hatırlamaz halde oluyor. Ama içinde siyah ile ilgili hisler bulunduruyor çünkü Patch’i tam anlamıyla ve sonsuza dek unutmuş değil. Çünkü Hank onun hafızasını silmiş olmasına rağmen küçük şeyleri kaçırıyor. Hangi baba öz kızını kaçırır ve böyle bir şey yapabilir cidden korkunç. Patch onunla ilgili tüm anılarını da silmesini istiyor çünkü onsuz daha iyi bir hayat yaşayacağına inanıyor çünkü Nora’nın hayatına girdikten sonra başlarından bela bir türlü eksik olmadı. Tabi bunun için ne kadar çabalasa da sonunda her şeyi Nora’ya anlatıyor çünkü Hank onunla olan anlaşmasını bozuyor. (ÖZET GİBİ DETAYA GİRMEK İSTEMİYORUM BU YÜZDEN ATLAYACAĞIM) Hank bir nefil olduğu için ve Dabria ile bir başka kahinin onun öleceğini söylediği için liderliğini başka birine aktarmak zorunda kalıyor. Jules öldüğü için onun soyundan gelen bir tek Nora olduğu için ona aktarmak zorunda kalıyor. Marcie’de var ama onun babası Hank’in ve annesinin de nefil olması yüzünden ölecektir ve bu yüzden ona aktaramaz. İşte bu yüzden Nora’ya zorla aktarır. Ondan yemin etmesini ister çünkü ona Nefil kanı aktarmıştır ama tam anlamıyla nefil değildir.
Nora ilk başta yemini etmek istemese de Hank’in tehditleriyle etmek zorunda kalır ve anlaşırlar. Eğer Nora onun ordusunu yönetmezse annesi ve o ölecektir. Nora’da bunu kabul eder yoksa başka kişileri de bunun içine alacaktır. Ardından Nora’da bir nefil olur. Patch, Nora nefil diye onu tabi ki terk etmez. Baş Melekler’e, Hank’in planlarını açıklarlar ve onu ölümsüzlükten alıkoyarlar. Böylece Nora onu öldürecektir. Patch’in evinde onu öldürmeyeceğini söyler çünkü başka bir planı vardır. Hank o sırada tam Patch’den aldığı bir tüyünü yakarken Nora onu öldürür. Yoksa Patch cehennemde zincire vurulacaktır. (SPOILER SONU)
Sessizlik son kitaba büyük bir hazırlık yapıyor ve son kitaptan beklentilerimizi çok yükseltiyor. En azından benimkini çok yükseltti. Ayrıca bu kitaba da bayıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Hiç bu kadar iyi olmasını beklemiyordum. Ayrıca sonu da gayet heyecanlı bir şekilde bitiyor. Son kitaba geçmek için sabırsızlanıyordum ve şu anda son kitabı okuyorum. Her neyse kitabı beğendim. Beklentilerimin çok üstünde çıktı. Sıkıldığım birkaç yer oldu kitap boyunca ve gereksiz konuşmalar da oldu. Yazar kitabın bazı yerlerini gerçekten çok uzatmış. Ayrıca bir türlü alışamadım çoğu yerinde sıkıldığım için kitaba
VERDİĞİM PUAN: 3/5! 

Yorumlar