Kitap Özet ve Eleştirisi: The Amazing Spider-Man Klasik - Cilt 2

Not: Küçücük spoilerlar içerebilir. The Amazing Spider-Man Klasik – Cilt 2’de on birinci sayıdan yirminci sayıya kadar bölüm var. Ayrıca kırk sayfalık ek olarak “Zalim Altılı” bölümü verilmiş en sonda. Bölümler bağlantılı elbette ama çok fazla değil. Gelişigüzel bağlantılı desem yeridir ama yine de kurgu ve olaylar iyi. Tabi bir düşmanına yenilip ardından yenmesi hep tekrar ediyor. Cilt 2’de karşımıza yeni düşmanlar çıkacak. Benim en sevdiğim Mysterio’ydu. Onu başlarda yenmekte zorlandı ama sonra çok akıllıca davranıp alt etti. En sevdiğim bölüm ise “Zalim Altılı”ydı. (Not: Burayı biraz detaylı anlatacağım spoiler yiyebilirsiniz özür dilerim ama gerçekten harika bir bölümdü.) Bu bölümde (Sırasıyla) Elektro, Avcı Kraven, Mysterio, Kum Adam, Akbaba ve Doktor Ahtapot ile savaşıyor.
 Başlarda Örümcek Adam gücünü yitirdiğini sanıyor ve pek bir şey yapamıyor.
Ama sonradan gücünün yerinde olduğunu anlayınca Elektro’yu kolaylıkla yeniyor. Sıradaki düşmanının yerini öğrenmek için kartı alıyor (Doktor Ahtapot’un aksiyon severliği) ve yola çıkıyor (Elbette ağıyla sallanarak). Fantastik Dörtlü’den Alev Adamla karşılaşıyor ve Peter’ı ne kadar sevmese de (!) ona yardım teklif ediyor ama bizim alev düşmanı Peter geri çeviriyor.
Gerçekten anlaması güç. Neden geri çeviriyorsun ki teklifi? Beraber daha güçlü olursunuz ne güzel. Hemen yenersiniz ve kırk sayfayı ziyan etmezsin sende. Ama bizim gururlu Peter yapar mı böyle bir şeyi? Aksiyon olacak ya tek başıma yaparım diyor. Oysaki Kum Adamla karşılaştığında şans eseri kurtuldu yoksa ölecekti. Her neyse devam…
Ardından Avcı Kraven ile dövüşmek zorunda kalıyor. Ondan önceki dövüşünde beş-on sayfayı gecik dövüşmüşlerdi ama burada iki-üç sayfayla halledip Mysterio’ya gidiyor. Onu da birazcık zorlanarak yeniyor. Burada Mysterio’nun ne kadar beyinsiz olduğunu burada öğreniyoruz.
Aynı tekniği ona yutturacağını zannediyor ama bizim Peter’cığımız birkaç sayfa harcamak için biraz fazla dövüyor.

Ardından Kum Adam’a geçiyor. Kum Adam salakça bir tuzak hazırlamış ona Peter’da kanıyor ve dört tarafı çelik duvarla kaplanıyor (Aslında tepesi de kapanıyor yani beş). Kum Adam ultra zekalısı (!) sadece nefes alabilecekleri minicik delikler bırakıyor ve fazla dövüşemeden nefessiz kaldığı için kumuna şekil veremiyor ve yeniliyor. Ardından bir türlü öldürmediği (üçüncü kez karşılaşmalarına rağmen) Akbaba ile karşılaşıyorlar. Akbaba diğer ikide olduğu gibi yeniliyor Örümcek-Adam’a. Ve sonra Peter final maçına gidiyor. Doktor Ahtapot’un başına neden hep beraber bir kerede saldırmadıkları dank ediyor. Tabi saldıramazsınız yoksa bu kırk sayfayı nasıl dolduracaksınız! Şaka bir yana cidden bu kötü adamlar gerçek anlamda pardon ama “beyinsiz”. Sonra Peter onunla güzel bir dövüşüyor (AKVARYUMDA HEMDE!!!) ve galip geliyor. Tüm o altı düşmanı neredeyse çok az yorularak haklıyor ve başarıyor. May Yengesini ve Betty Brant’i Ahtapot’un elinden alıyor.

Stan Lee ve Steve Ditko harika bir iş çıkartmışlar yine. Ama dövüşürken konuşmaları yine her zamanki gibi var. Sonuçta geçmişte yapıldı bunlar ne kadar şikayetçi olsam bile düzelmez. Yeni çıkan serilerde, bölümlerde olmadığından eminim diyecektim ama emin olamıyorum. Çünkü birçoğunu okumadım. Her neyse eğer birinci cildi aldıysanız bunu da almanızı şiddetle öneririm. Kırk sayfa fazla olduğu için fazladan 3 TL ödeyebilirsiniz ama değer. Gerçekten değer! Bu arada her yeni bölümün kapağı renkli ki bu çok hoş bir şey. Her ne kadar bölümlerin içleri renkli olmasa da kapaklar güzel. Sanırım fazla uzattım. Ben sadece Zalim Altılı bölümüne puan vermek istiyorum. Gerçi kitabın tamamına da aynı puanı verirdim ama olsun. Kitaba

VERDİĞİM PUAN: 4/5!

Yorumlar